BALIKESİR / SUSURLUK - Şehit Erbil Arslan Ortaokulu

UYARI

‼️Değerli velilerimiz,

Her geçen gün sosyal medya kaynaklı yeni bir sorun ile karşı karşıya kalmaktayız. Bugünlerde de maalesef sosyal medyada giderek yayılan “kanlı para” adlı oyun öğrencilerimiz arasında yaygınlaşmaktadır. Madeni para ile oynanan bu oyunda amaç para ile belirli hareketleri yapabilmektir. Yapamayan kişi elini yumruk haline getirip yere koymakta rakip oyuncu da parayı sert bir şekilde diğer oyuncunun eline doğru fırlatmaktadır. Böylelikle oyuncunun eline zarar vermektedir ki oyun da adını bu zarar verme davranışından almaktadır.

Oyun baştan sona şiddet içeren, şiddeti, acı çekmeyi normalleştiren ve dahası şiddetten zevk almayı sağlayan bir oyundur. İlerleyen zamanlarda şiddetten haz alma alışkanlık haline dönüşüp kendine zarar verme boyutlarına kadar ilerleyebilir. Bu sebeple bizler okulda denetimlerimizi ve kontrollerimizi sıklaştırmış bulunmaktayız. Sizlerden ricamız; bu oyunun olası olumsuz sonuçlarını çocuklarınızla konuşunuz, çocuklarınız eve geldiklerinde lütfen ellerini kontrol ediniz herhangi bir kızarıklık ve kanlanma var ise lütfen uyarınız. Bununla birlikte çocuklarınızın sosyal medya kullanımına sınırlamalar getiriniz.

Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımız hakkında işbirliği halinde çalışırsak aşılamayacak engel yoktur.

•Şehit Erbil Arslan Ortaokulu Rehberlik Servisi

Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 01:32 - Görüntülenme: 32